Заместник областният управител Александър Йотков беше официален гост на Общото

...
Заместник областният управител Александър Йотков беше официален гост на Общото
Коментари Харесай

Годишно отчетно събрание на Окръжен съд - Плевен

Заместник регионалният шеф Александър Йотков беше формален посетител на Общото заседание на съдиите, на което административният началник - ръководител на Окръжен съд - Плевен арбитър Весела Сахатчиева показа Годишния регистриран отчет за активността на Окръжен съд - Плевен и на районните съдилища в правосъдния регион за 2023 година



Някои от акцентите в отчета са: кадровото застраховане, придвижването на делата, структурата на наказаната престъпност, междинната натовареност на правосъдния регион.

Стабилността на индикаторите за високо качество на правосъдните актове в Окръжен съд-Плевен, се резервира и през отчетната 2023 година Тези резултати се дължат на професионализма, доста положителната подготовка, житейски опит и високо възприятие за отговорност на магистратите, работещи в него.



И през отчетната година се следи наклонност към леко завишаване на натовареността на съдиите от Окръжен съд - Плевен, която е към междинната за страната. В рамките на правосъдния регион се следи наклонност към увеличение междинната натовареност в обособените районни съдилища - РС-Кнежа, РС-Ч.бряг и РС-Никопол. Налице е лек спад на общия брой каузи за разглеждане по отношение на предходните две години в РС-Левски.

Запазва се наклонността за съблюдаване на законоустановените периоди за решение на каузи, резистентен % на делата, свършени в тримесечния инструктивен период, относително невисок % на обжалвани правосъдни актове, както и висок % на доказаните каузи при инстанционен надзор.

Александър Йотков поздрави присъстващите съдии и изрази своя почит към работата им: „ За обществото е доста значимо да живее с чувството за правда и правдивост. Изключително доста почитам вашата специалност и ви приветствам за нейното почтено и отговорно осъществяване! ”

Годишният регистриран отчет на Окръжен съд - Плевен за 2023 година е наличен тук:

https://pleven-os.justice.bg/bg/3857
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР