Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Това обяви в

...
Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Това обяви в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Няма никакъв саботаж

" Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени ". Това разгласи в предаването " Лице в лице " по БТВ досегашният длъжностен министър председател Гълъб Донев.

" Приемам го като една от лъжите, които се спрягат в публичното пространство, че е бойкот. Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени от мен преди да пристигна постоянното държавно управление. Това е един естествен развой. Когато служебното държавно управление стъпи в пълномощия още в същия ден назначих всички заместник-министри. За мен буди неразбиране обстоятелството, че двете най-големи парламентарно показани обединения нямат фрагменти за втория ешелон на властта и правят оценка положително и позитивно работата на служебното държавно управление и експертизата на заместник-министрите и желаят те да останат в ръководството. Което може да се реализира, тъй като имаше от новите министри от постоянното държавно управление, които желаеха избрани заместници да не бъдат освобождавани и аз съм се съобразил след диалог със съответните хора.

Нормалната логичност на нещата е да ги освободя. Всеки един политически кабинет идва със своите политически кабинети. Всички, които са поискали да останат, са останали. Има в три министерства заместник-министри, които останаха - в Министерство на външните работи, да вземем за пример, където Мария Габриел помоли за оставането на една от заместничките. В министерството на правораздаването също остават заместници ", сподели той.

" Разбира се, че това не е бойкот. Това е естествената процедура. Назад във времето също се е случвало и е имало такава процедура. Освободени са 50-60 зам.-министри ", добави Донев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР