Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов заяви в разговор с журналист

...
Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов заяви в разговор с журналист
Коментари Харесай

Иван Христанов: Лабораторията на границата ни пречеше за Шенген

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов съобщи в диалог с публицист от Нова Телевизия, че точно лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево вероятно е била една от аргументите България да не влезе в Шенген досега и акцентира, че откогато тя е била закрита и страната се е заела с контрола на внасяните храни през този граничен пункт, именуван още " Вратата на Европа " са били бракувани 5,6 пъти повече храни на среднодневна база спрямо миналата една година, до момента в който е функционирала остарялата лаборатория.

Той съобщи, че му е бил предлаган рушвет от по 500 000 лева на месец във връзка с контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево - " да си затвори очите ", само че съгласно " него това нямало по какъв начин да стане ". Христанов съобщи, че " скоро той не е получавал закани ". " Аз бях предизвестен, че се въвличам и се конфронтирам с най-големия необут на БАБХ, " като посочи, че няма поради ръководителя на Агенцията.

" Цяла една администрация и преди този момент 10 години цяла една политическа класа е правила по този начин, че този бизнес да работи за тях. Нашите старания са и да привлечем сътрудничеството на немските митничари, които да дойдат тук. Ако зависи от нас, ще дойдат час по-скоро. Първата задача ще бъде тук още в средата на юли ", уточни зам.-министърът на земеделието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР