Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с посланик

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с посланик
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова разговаря с постоянния представител на МОФ за Централна и Източна Европа

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова се срещна с дипломат Ерик Поп, непрекъснат представител на Международната организация на Франкофонията за Централна и Източна Европа.

Заместник-министър Петрова удостовери, че за България присъединяване във Франкофонията е основен политически приоритет и изрази удовлетворение от отличното съдействие с Франкофонския районен център за Централна и Източна Европа (CREFECO), чието седалище е в София. Посланик Поп акцентира приноса и дейната роля на България във Франкофонията.

Двамата събеседници отделиха особено внимание на опциите за подкрепяне на преподаването на френски език в българските учебни заведения и университети, усъвършенстването на познанията по френски език измежду представителите на администрацията и разширението на използването на френския език в интернационалните организации и европейските институции.

В рамките на визитата си, дипломат Ерик Поп взе участие в редица срещи и събития, отдадени на 20 март – Международния ден на Франкофонията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР