Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от
Коментари Харесай

Вижте новата македонска посланичка

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри през днешния ден копия от акредитивните писма на новия ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска, оповестиха от Външно.

Заместник-министър Петрова приветства с добре пристигнала посланика на Северна Македония. Тя акцентира удовлетворението на българската страна, че след един прекомерно дълъг интервал този недостиг в двустранния дипломатически разговор е преодолян и Северна Македония към този момент има ексклузивен и пълномощен дипломат в София. Изрази вяра, че това ще способства за задълбочаване на добросъседските връзки. 

Заместник-министър Петрова посочи поддръжката на България за европейската интеграция на Северна Македония. Същевременно с това е належащо да се положат поредни старания за възобновяване на доверието и създаване на откровена положителна атмосфера в двустранния разговор. От извънредно значение е постигнатите договорености да намерят изражение в действителни резултати.

Посланик Руси Поповска благодари за бързия отговор за провеждането на актуалната среща и дефинира последните развития в двустранния разговор като нова страница в връзките на България и Северна Македония.

В хода на диалога двете страни се съгласиха, че наред с напредъка на политическо равнище, от интерес за жителите над двете страни ще бъде постигането на осезаеми резултати в секторното съдействие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР