Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова е представила пред посланиците

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова е представила пред посланиците
Коментари Харесай

Зам.- външният министър Велислава Петрова събра дипломати от ЕС и Шенген

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова е показала пред посланиците на страни членки на Европейския съюз и Шенген последните развития във връзка с кандидатурата на страната ни за пълноправно участие в Шенген. Това оповестиха от Външно министерство.

Заместник-министърът подсети за заявената неведнъж от Европейската комисия и от Европейския парламент подготвеност на България да се причисли към Шенген.

Припомнен бе приносът на България в опазването на външните европейски граници, както и вложените за това обилни финансови, механически и човешки запаси.

Заместник-министър Петрова осведоми за календара на разискванията в Брюксел по присъединението на България в Шенген и очерта последващите дейности за реализиране на позитивно решение до края на 2022 година

Българският заместник-министър акцентира също по този начин, че на фона на променената геополитическа конюнктура и провокациите пред стопанската система, задържането на България и Румъния отвън Шенген, в случай че всички критерии за участие са изпълнени, не способства за общите старания за справяне с провокациите. Необходимо е дейностите на европейско равнище да укрепват европейското единение и интеграция, а не да разделят в допълнение страните.

Велислава Петрова изрази убеденост, че на идното през декември съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи страните членки ще вземат решение, основано на критериите и съответните механически причини, и България и Румъния ще получат поддръжка за участието си в Шенгенското пространство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР