Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран критикува

...
Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран критикува
Коментари Харесай

Турски министър сравни ЕС и Гърция с Аушвиц спрямо мигранти

Заместник-министърът на външните работи на Турция Явуз Селим Киран подлага на критика Гърция и Европейския съюз поради обстановката на границата на Еврос, стигайки до сравняване на отношение към мигрантите, които желаят да преминат границата, с изискванията в нацистките лагери на гибелта в " Аушвиц ", оповестява " Катимерини ".

" Тези фотоси не са от Аушвиц, а от Пазаркуле (турската страна на граничния пункт) ", съобщи Киран в " Туитър ", който съдържаше хипотетични фотоси на мъже на турска земя, откакто са изпратени назад от гръцките сили за сигурност.

" Гърция взема парите, телефоните, персоналните карти и облеклата на почтени мигранти, които минават границата, и ги изпраща назад ", изяснява Киран.

" Европа и светът се вършат на щрауси ", добавя той, като показва гръцкия външен министър Никос Дендиас, Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз.

Гърция отхвърля обвиняванията, описвайки ги като турска агитация.

Междувременно гръцките управляващи обявиха, че са попречили на 1646 души да влязат в Гърция сред неделя сутринта и понеделник сутринта.

Двама мъже, един египтянин и един мароканец са задържани, оповестиха управляващите.

Десетки хиляди мигранти се пробват да преминат в Гърция, откакто Турция съобщи на 28 февруари, че към този момент няма да се пробва да ги задържи на своя територия - съгласно разпоредбите на съглашението от 2016 година сред Анкара и Европейския съюз.

В неделя турският президент Реджеп Ердоган прикани Гърция да " отвори вратите си " за бежанци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР