Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков предупреди, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков предупреди, че
Коментари Харесай

Русия официално предупреди САЩ да стои далеч от руското черноморско крайбрежие

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков предизвести, че Съединени американски щати се пробват да предизвикат Русия , като изпращат своите военни кораби до Черно море , предупреждавайки Вашингтон да стои надалеч от съветското крайбрежие , в това число Крим , оповестява ТАСС.

Той също по този начин означи, че Русия не вижда Белия дом да показва интерес да се върне към Договора " Открито небе " , като добави, че Москва също ще се отдръпна , в случай че Съединени американски щати не съумеят да вземат решение да се върнат към съглашението до края на май.

Вашингтон прави всичко, с цел да подкопае позициите на Москва на интернационалната сцена и е съперник на Русия, сподели Рябков. " Всяка опасност ни укрепва убеждението, че сме на прав път . Тъй като Съединени американски щати са наш зложелател, правейки всичко, с цел да подкопаят позицията на Русия на интернационалната сцена. Не виждаме други детайли в методите към нас ", сподели той.

Освен това изясни, че съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов все още е в Москва , защото " не е приключил процеса на съвещания " по отношение на последните събития , свързани с връзките сред двете страни .

" Понастоящем не обсъждаме съответните времеви параметри за завръщането на дипломат Антонов във Вашингтон, защото, първо, той не е приключил процеса на съвещания в Москва, той е имал спомагателни срещи през вчерашния ден и те би трябвало да продължат, в това число идната седмица. И второ, към момента би трябвало да разберем каква линия ще следва актуалната администрация в актуалната обстановка в съветска посока. "
 Съединени американски щати разполагат разрушители в Черно море
Съединени американски щати разполагат разрушители в Черно море

Поддържат регулярно наличие в Черно море

Русия пази ползите на рускоезичното население в Донбас и ще продължи да го прави и в бъдеще , изясни Рябков, разяснявайки изказвания на Съединени американски щати, че Русия ще " заплати цената ", в случай че работи нападателно в Източна Украйна.

" Това, което те правеха до момента, ние, първо сме проучили добре. Второ, добре сме се приспособили . Трето, въобще не считаме, че е използвана такава терминология като " цена " и " отмъщение ". Ние просто пазиме нашите ползи, ползите на нашите жители, рускоезичното население. Ще продължим да ги пазиме ".

" Американските военни кораби нямат безусловно никаква работа до нашите крайбрежия . Това са чисто провокативни ограничения, които те правят, провокативни в дословния смисъл на думата. Те ни изпитват за мощ, играят ни по нерви. Те няма да съумеят ".

Той означи, че маневрите на американския флот на хиляди километри от базите са постоянно инструмент на геополитиката . " Съединените щати, явно, чувствайки се владетели на моретата , в това отношение наследявайки Англия от друга ера, въпреки всичко би трябвало да схванат, че рисковете от някои произшествия са доста високи . Вече следим нещо сходно в изцяло друга водна зона тази година ".

Москва приканва Вашингтон да стои надалеч от Крим и съветското Черноморие за свое положително . " Предупреждаваме Съединени американски щати, че е по-добре да стоят надалеч от Крим, от нашето Черноморие. Това ще бъде за тяхно положително ", означи Рябков.
 България - в авангарда на точката на спор сред НАТО и Русия
България - в авангарда на точката на спор сред НАТО и Русия

Черно море ще стане доста горещо в идващите месеци, прогонозира Милен Керемедчиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР