Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския

...
Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския
Коментари Харесай

Китай привика посланика на САЩ

Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския дипломат в Пекин Тери Брънстед и изрази митинг против подписания от Доналд Тръмп хонконгски закон за народна власт и права на индивида, оповестява Министерството на външните работи на Китай.

" Това е сериозна интервенция в делата на Хонконг и вътрешните работи на Китай, както и нарушаване на интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки. Това е чисто държание на надмощие. Правителството и хората на Китай показват мощно отвращение и мощен митинг в това отношение ", разяснява заместник-министърът на външните работи.

Китай неведнъж упреква Съединени американски щати и други западни страни, че те провеждат всеобщите демонстрации в Хонконг, външното министерство на Китай дава обещание да предприеме неуточнени " ограничения за противопоставяне ".

" Американската администрация намерено поддържа нарушителите в Хонконг и се намесва във вътрешните работи на Китай ", изясни представителят на външното министерство Ген Шуан. " Това е сериозна интервенция в делата на Хонконг, които са вътрешни работи на Китай. Ние отправихме сериозен митинг пред американската страна ".

" Съединени американски щати подценява обстоятелствата и същинското положение на нещата. Те намерено поддържат причинителите на актове на принуждение, които унищожават инфраструктурата и правят палежи, намесват цивилни, подкопават върховенството на закона и нарушават публичния ред ", добавя дипломатът.

" Американската администрация би трябвало да се въздържа от използването на закона за демокрацията и правата на индивида в Хонконг, в противоположен случай това може да повлияе на двустранните връзки ", изясни Шуан по отношение на комерсиалните договаряния сред Китай и Съединени американски щати.

" Силно протестираме против приемането на по този начин наречения хонконгски законопроект. Сериозно призоваваме Съединени американски щати да не ползват този закон, защото това може да повлияе на съдействието ни във значими области. Що се отнася до съответния отговор, предлагам да следите развиването на обстановката ", добави той.

" Никой не би трябвало да подценява твърдата решителност на Китай да пази националните си ползи за суверенитет, сигурност и развиване, както и да ползва правилото за една държава-две системи и да подсигурява разцвет и непоклатимост в Хонконг ", разяснява Ген Шуан.

Законът, подписан от Тръмп, изисква американската администрация постоянно да рапортува на депутатите за обстановката в Хонконг и планува опцията да се постановат наказания на виновните за нарушавания на правата на индивида.

Документът също по този начин планува годишна оценка - какъв брой самостоятелен е Хонконг от Пекин като част от политика една държава-две системи и за разширение на преференциалния търговски, стопански, митнически и капиталов режим. 85 000 американски жители и предприемачи обитават в Хонконг, като 1344 компании от Съединени американски щати работят там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР