Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския

...
Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския
Коментари Харесай

Китай привика посланика на САЩ заради Хонконг: САЩ подкрепя престъпници

Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен привика американския дипломат в Пекин Тери Брънстед и изрази митинг против подписания от Доналд Тръмп хонконгски закон за народна власт и права на индивида, оповестява Министерството на външните работи на Китай.

" Това е сериозна интервенция в делата на Хонконг и вътрешните работи на Китай , както и нарушаване на интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки. Това е чисто държание на надмощие. Правителството и хората на Китай показват мощно отвращение и мощен митинг в това отношение ", разяснява заместник-министърът на външните работи.

Китай неведнъж упреква Съединени американски щати и други западни страни, че те провеждат всеобщите демонстрации в Хонконг, външното министерство на Китай дава обещание да предприеме неуточнени " ограничения за противопоставяне ".
 Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг
Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг

Санкции против публични лица…

" Американската администрация намерено поддържа нарушителите в Хонконг и се намесва във вътрешните работи на Китай ", изясни представителят на външното министерство Ген Шуан.

" Това е сериозна интервенция в делата на Хонконг, които са вътрешни работи на Китай. Ние отправихме сериозн митинг пред американската страна ".

" Съединени американски щати подценява обстоятелствата и същинското положение на нещата . Те намерено поддържат причинителите на актове на принуждение, които унищожават инфраструктурата и правят палежи , намесват цивилни, подкопават върховенството на закона и нарушават публичния ред ", добавя дипломатът.

Законът, подписан от Тръмп, изисква американската администрация постоянно да рапортува на депутатите за обстановката в Хонконг и планува опцията да се постановат наказания на виновните за нарушавания на правата на индивида.

Документът също по този начин планува годишна оценка - какъв брой самостоятелен е Хонконг от Пекин като част от политика една държава-две системи и за разширение на преференциалния търговски, стопански, митнически и капиталов режим. 85 000 американски жители и предприемачи обитават в Хонконг, като 1344 компании от Съединени американски щати работят там .
 Пекин хвали Путин за позицията му в отбрана на Русия и Китай
Пекин хвали Путин за позицията му в отбрана на Русия и Китай

Имат общи ползи и потребности, суверенитет, сигурност, световен мир и стабилност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР