Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова проведе среща в МВнР

...
Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова проведе среща в МВнР
Коментари Харесай

Зам.-министър Димитрова се срещна със заместник подсекретаря в Департамента по вътрешна сигурност на САЩ

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова организира среща в Министерство на външните работи с Кели Ан Буриси, заместител подсекретар в Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати.

Основен акцент в границите на полемиката бе подложен върху задълбочаване на разговора и активизиране на съдействието със Съединени американски щати в процеса на присъединение на България към Програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания (U.S. Visa Waiver Program). Българската страна препотвърди предпочитаното значение на въпроса както за българското държавно управление, по този начин и за българското общество като цяло.

Двете страни показаха задоволство от високото равнище на взаимоотношение и постигнатия прогрес към осъществяването на критериите за включване на България в Програмата за безвизови пътувания. От американска страна беше споделена висока оценка за работата на способените български институции. Потвърден бе твърдият ангажимент на страните да водят деен и пореден разговор по този основен въпрос в идните години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР