Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова проведе среща със заместник-министъра

...
Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова проведе среща със заместник-министъра
Коментари Харесай

Заместник-министър Ирена Димитрова проведе среща с аржентинския си колега

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова организира среща със заместник-министъра на външните работи, интернационалната търговия и вероизповеданията на Аржентина Гилермо Кармона.

В срещата взе участие и изключителният и пълномощен дипломат на Аржентина в България Алфредо Нестор Атанасоф.

По време на диалога заместник-министър Димитрова акцентира дългогодишните обичаи в връзките сред двете страни, както и готовността на българската страна да продължи да развива интензивно съдействие във всички области от съвместен интерес. Тя посочи, че Аржентина е първата страна в Латинска Америка, с която България открива дипломатически връзки преди 90 години и в която през днешния ден живее най-многобройната българска общественост в района, което в натурален мост за доближаване и подсилване на другарството сред нашите двe страни.

Специално внимание бе отделено на отличното българо-аржентинско партньорство в областта на антарктическите проучвания. Изразено бе удовлетворение от подписания по-рано същия ден в София четиригодишен контракт за съдействие сред Българския антарктически институт и Националната дирекция за Антарктика в Министерството на външните работи, интернационалната търговия и вероизповеданията на Аржентина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР