Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов с министърът на

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов с министърът на
Коментари Харесай

България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове

Заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов с министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу се съгласиха, че работните групи сред двете страни са разпознали съответните ограничения и стъпките, които би трябвало да бъдат направени до окончателното решение на казуса. Двамата се срещнаха по време на Международния транспортен конгрес, който се организира в Лайпциг.

Представителите на двете страни установяваха, че и все още се следи понижаване на времето за изчакване на граничните пунктове. Върбанов и Караисмаилоглу се схванаха работата по облекчаването на трафика да завърши в период най-вече до 6 месеца.

Те разискаха развиването на Ро-Ро фериботните линии Бургас–Карасу и Варна–Истанбул, което в допълнение ще облекчи товарния трафик на границата. По време на срещата двете страни се ангажираха за стимулиращи пристанищни такси по тези линии.

Друга тематика на диалога бе опциите за разкриване на въздушна линия Бурса–Пловдив, както и стартирането на директна линия от София до Анталия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР