Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов посрещна първия полет

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов посрещна първия полет
Коментари Харесай

Зам.-министър Николай Найденов посрещна първия полет по редовната линия Истанбул - Пловдив

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов посрещна първия полет по постоянната линия от Истанбул до Пловдив. Той разяснява, че стартирането на първата в историята на летище Пловдив постоянна въздушна линия до Турция е резултат от взаимната работа по подобряването на транспортната съгласуваност и е удостоверение за положителните връзки сред двете страни.

Самолетите на турската нискотарифна самолетна компания Pegasus Airlines ще кацат на летище " Сабиха Гьокчен ", което ще обезпечи на хората бърз и комфортен превоз до Истанбул и опция за връзка с разнообразни дестинации по света, означи още Николай Найденов. Полетите ще се извършват два пъти седмично, в сряда и събота, със самолети Боинг 737 и Еърбъс 320.

„ През предходната година пловдивското летище записва 230 000 обслужени пасажери, което е най-големият брой обслужени пасажери до в този момент. С новата линия чакаме растежът на пасажерите да се усили, като работим по основаването на нужните условия за опазване на тази позитивна наклонност ", уточни заместник-министърът.

Той добави, че се водят договаряния и с други самолетни компании за откриване на нови постоянни линии и директни чартърни полети, както и разширение броя на съществуващите дестинации. „ Откриването на нови линии ще усъвършенства доста транспортните връзките на пловдивския район с Европа и Азия, ще способства за развиването на икономическите и комерсиалните контакти, както и ще окаже позитивно влияние на туристическия бранш ", безапелационен бе Николай Найденов.

В събитието участваха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на самолетната компания, локалната власт и публични лица от Турция.

С полета до Истанбул ще бъде доставена филантропична помощ от България за потърпевши от земетресението в Турция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР