Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов откри днес новия арест

...
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов откри днес новия арест
Коментари Харесай

В Сливен бе открит нов арест, отговарящ на европейските изисквания

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов откри през днешния ден новия арест в Сливен.

Сградата е реконструирана, среща се на територията на пандиза в града, била е издигната през 1987 година и е била котелно помещение. Арестните пространства са общо 20, като измежду тях има такива за дами и малолетни. Капацитетът им е до 40 арестувани лица.

Началникът на Сливенския женски затвор старши комисар Йордан Данев изясни, че са спазени стандартите за минимална жилищна повърхност от 4 кв. м на арестувано лице, има вентилация и отопление, внедрени са били последните нововъведения в охранителните системи. Той добави, че новият арест е част от ограниченията на Министерството на правораздаването за възстановяване на изискванията в местата за задържане и изтърпяване на наказванията, като с това ще се усъвършенства работата на проверяващите органи и тези на правосъдната власт. Той напомни, че огромни поправки са били осъществени и в пространствата за лишени от независимост в Женския затвор.

Подобряването на местата за отнемане от независимост не приключва, уточни зам.-министър Проданов. Министерството работи по амбициозна стратегия, обвързвана с реорганизация и рационализация на други места, измежду които арести, както и нов обучителен център за чиновници на министерството в дупнишкото село Самораново.

Проф. Проданов дефинира като рационална концепцията за законодателна смяна по отношение на съкратеното правосъдно разследване и последващата от това понижена присъда. Коментарът бе в отговор на журналистически въпрос, обвързван със случай на тежко престъпно закононарушение в сливенското село Сотиря, където преди дни бе убито седемгодишно дете. Имам убеденост, че тази концепция ще бъде призната, сподели той, като добави, че не би трябвало публичното внимание да се концентрира единствено към правосъдната фаза в решаването на такива проблеми.

По думите му, съществуват огромни проблеми, свързани с публичния ред и сигурност, които би трябвало да бъдат решавани. Дошъл е моментът за взимане на по-решителни ограничения, бе безапелационен Проданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР