Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова и главният директор на Главна

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова и главният директор на Главна
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова и главният директор на ГДИН Йорданова посетиха Бургас

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова и основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха пандиза в Бургас, затворническото общежитие " Дебелт “ и пробационната работа в града. В пандиза те се срещнаха с представители на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ), организираха открит и градивен диалог по проблемите в бранша.

Това са следващите места за отнемане от независимост, които екипът на Министерството на правораздаването и на ГДИН ревизират на място.

Във фокуса на инспекцията в Бургас, с изключение на изискванията на труд на чиновниците и изискванията на лишените от независимост, бе и обществената активност в пенитенциарните заведения и строително-монтажните работи, които текат там.

В Бургаския затвор се извършва наказването " отнемане от независимост “ на лица с непрекъснато местопребиваване в областите Бургас, Ямбол и Сливен. Към пандиза работят арест и 4 общежития. Общият брой на лишените от независимост е 688, в ареста са настанени 96 арестувани лица, 51 от тях непознати жители. Общият брой на чиновниците е 367, от тях 281 надзорно-охранителен състав.

По време на обиколката, началникът на пандиза ст. комисар Янчо Желев осведоми, че в Бургас обществената активност и възпитателна работа са съществени средства за ресоциализацията на лишените от независимост. Освен наложителните диагностична и самостоятелна корекционна активност, се организират стратегии за влияние, за понижаване на риска от рецидив и риска от вреди, образование и подготовка на лишените от свобода; креативен, културни и спортни действия и религиозна поддръжка.

В затворническото общежитие в Дебелт, което е смесено – от открит и закрит вид, сега завършват строителните действия по нов корпус. С него главните здания на територията в Дебелт стават 3. Новият корпус е с потенциал 67 лица. Очаква се той да бъде пуснат в употреба в
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР