Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска участва в ден за високопоставени

...
Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска участва в ден за високопоставени
Коментари Харесай

Зам.-министър Генчовска участва в ден за високопоставени гости на учението „Seven Stars 22“

Заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска взе участие в ден за високопоставени посетители на учението „ Seven Stars 22 “ във Велес, Република Северна Македония.

От българска страна взе участие и шефът на Щаба на защитата генерал-майор Стайко Прокопиев.

Командно-щабното обучение „ Seven Stars 22 “ е деветото от основаването на Бригада „ Югоизточна Европа “ (SEEBRIG). Тази година то се организира в интервала от 28 септември до 7 октомври на образователния полигон „ Криволак “ и в казармения регион „ Алекса Демниевски – Бауман “ във Велес. По време на учението се отработват въпроси, свързани с присъединяване на командването и щаба на SEEBRIG и подчинените национални подразделения в процеса на взимане на решения по време на мироподдържащи интервенции в зоната на задачата. Използват се и процедурите на НАТО при ръководството на осведомителния поток от щаба към подчинените формирования, както и се показва оперативната съгласуемост на комуникационно-информационната система.

Сценарият на „ Seven Stars 22 “ включва основаване и повишаване на спешна вътрешнополитическа конюнктура във фиктивна страна. Това от своя страна постанова въвеждането на мироопазващи сили (SEEBRIG). Българските въоръжени сили вземат участие в учението с щабен детайл от шестима офицери от състава на Сухопътните войски.

Бригада „ Югоизточна Европа “ (SEEBRIG) е учредена през 1999 година като резултат от напъните на 7 страни, основно от Балканския полуостров, към запазване на районната сигурност и непоклатимост, както и за поощряване на положителните междусъседски връзки сред страните в района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР