Заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов даде нови подробности

...
Заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов даде нови подробности
Коментари Харесай

Русия се хвали: Ракетата Кинжал може да потапя самолетоносачи

Заместник-министърът на защитата на Русия Юрий Борисов даде нови детайлности за новата свръхзвукова ракета " Кинжал ", разкрита неотдавна от съветския президент Владимир Путин в тирада пред горната камара на Народното събрание.

По думите му, ракетната система " Кинжал ", която е с въздушно изстрелване и която като се изключи че била способна да направи безполезни всички съществуващи и бъдещи противоракетни системи, също по този начин можела да унищожи огромни, движещи се на море морски цели като самолетоносачи, разрушители и крайцери .



" Това е клас прецизни оръжия, които разполагат с многофункционална бойна глава, способна да удря както стационарни, по този начин и движещи се цели ", посочи Борисов пред в. " Червена звезда ", който се издава от съветското военно министерство.

Потвърждавайки, че " Кинжал " е основана на свръхзвуковия изтребител прихващач МиГ-31, генералът обяснил, че самолетът " излетява във въздуха, форсира до избрана скорост на огромна височина и тогава ракетата стартира самостоятелното си придвижване ".

 Русия с сполучливо тестване на новата свръхзвукова ракета
Русия с сполучливо тестване на новата свръхзвукова ракета " Кинжал "

Според Путин това е " идеално оръжие "

Според Борисов способността на " Кинжал " да доближава скорост от към 10 маха " разрешава на ракетата да се приближи бързо до задачата си, за разлика от крилатите ракети, които летят със междинна скорост от към 850-900 км/ч ".

Коментирайки думите на ген. Борисов, военният анализатор Виктор Баранец показал, че системата " Кинжал " била " предопределена да се трансформира в същия тип съветска марка като автомат " Калашников ", противовъздушните системи С-300 и С-400 и ракетите " Искандер ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР