Заместник-министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева взе участие

...
Заместник-министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева взе участие
Коментари Харесай

Заместник-министърът на спорта Даниела Дашева участва в конференция за преодоляването на неравенствата между половете в спорта

Заместник-министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева взе присъединяване в конференция за превъзмогването на неравенствата сред половете в спорта.

Дискусията на тематика " Може ли спортът да способства за превъзмогването на неравенствата сред мъжете и дамите? " беше проведена от Френския институт в България като част от програмата на олимпийската и параолимпийската седмица в учебните заведения от 25 до 29 март през тази година.

" Спортът е мощен инструмент за превъзмогване на разликите и спомага за оправянето с предразсъдъците, стандартите, културните разлики, нетолерантността и дискриминирането. Неговата интегрираща роля е потвърдена във времето - от съществуването му като събитие, през античните олимпийски игри, през актуалните олимпийски игри, до ден сегашен ", съобщи заместник-министър Дашева.

Професор Дашева акцентира, че България е положителен образец по тематиката за равенството на половете в спорта. По думите ѝ това се дължи на застъпената политика за равнопоставеност в стратегиите на ММС, чиито цели са образуването на обществени качества на участниците като приемливост и взаимност.

" Равенството сред дамите и мъжете се реализира посредством даването на идентични благоприятни условия за спортно развиване, почтено отношение към двата пола на всички равнища и оценяването на труда и постигнатите триумфи в спорта ", сподели още Дашева.

По време на конференцията бяха разисквани дейностите на уредниците на Олимпийските игри в Париж, ориентирани към превъзмогването на неравенствата сред двата пола, както и методите, по които най-малките спортни структури се пробват да избегнат възпроизвеждането на обичайните модели за разликата сред мъжете и дамите спортисти.

В полемиката присъединяване взеха още двукратният международен първенец по френски бокс - савате Браим Аннур, френската футболистка Никол Абар и някогашната спринтьорка Карин Околие.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР