Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева увери, че

...
Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева увери, че
Коментари Харесай

Проф. Даниела Дашева пред БНТ: Нашите спортисти са обезпечени

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева увери, че българските спортисти са обезпечени и че разполагат със нужните средства за присъединяване на надпревари, които да им обезпечат квоти за Олимпийските игри в Париж.

„ Нашите спортисти са обезпечени. Осигурени са средствата, нужни за тяхната подготовка, за възобновяване им, за участия в интернационалния състезателен календар, с които имат опция да завоюват квоти за Олимпийските игри в Париж следващата година “, съобщи тя в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

До момента България има 14 завоювани квоти за най-големия състезателен конгрес в света. Проф. Дашева изрази вяра, че спортистите ни ще доближат квотите, които България завоюва за игрите в Токио, където имахме 42-ма състезатели.

" Днес ще бъдат одобрени за кандидатстване новите стратегии за олимпийска подготовка, за спорт за високи достижения и за кадрово обезпечаване. Готови са също стратегиите, отнасящи се за спорта за учащи, за спорта за всички и други ", добави проф. Дашева.

10 милиона лв. е ресурсът по програмата за споделено финансиране на спортните планове. Със самоучастието от 50% той ще доближи 20 милиона.

„ Това е една хубава процедура, която за първи път се осъществя в Министерството на младежта и спорта. Когато самата организация влага 50% от нужната сума, се обвързва по-силно с ръководството на спортната инфраструктура, с цел да може да възвърне вложените средства “, безапелационна бе зам.-министър Дашева.

„ Тази година стартираме една нова стратегия за спорта за всички. По нея ще може да се кандидатства за всеобщи надпревари като кросове, вървене, планински бягания. Финансовото подкрепяне ще е в размер от 5000 лв. до 15 000 лв. според броя на участниците “, заяви проф. Даниела Дашева.

Цялото изявление можете да гледате във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР