Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков представи пред Обществения

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков представи пред Обществения
Коментари Харесай

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков обсъди нагласите и ценностите на младите хора

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков показа пред Обществения съвет по въпросите на младежта създадения нов план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 за изискванията и реда за финансиране на планове по национални стратегии за младежта.

Целта е да се отстранят несъвършенствата и непълнотите в съществуващата нормативна уредба, както и да се уточняват наредбите за практическото им използване. Документът е съгласуван с целите на националната политика за младежта, както и с регистрираните потребности за рационализиране на процедурите и разширение на опциите за привличане на външен експертен запас в процеса на оценка и селекция на плановите оферти по националните стратегии за младежта и юношески действия.

„ Измененията са свързани с метода, по който ще се извършват националните юношески стратегии. В плана за изменение е написана напълно нова наредба, която регламентира реда за оценка на плановите оферти. Тя ще се прави наложително от двама оценители, като се включва и трети съдия. Разширяват се и опциите за привличане и асортимент на външни експерти/оценители, които да вземат участие в активността на експертната комисия за разглеждане и оценка на планови оферти, “ сподели заместник-министър Петър Бучков.

Участниците в Обществения съвет по въпросите на младежта бяха осведомени с Наръчник за локална младежка политика, направен от Националния юношески конгрес по плана „ Диалог и присъединяване “ в осъществяване на процеса по Диалога на Европейски Съюз по въпросите на младежта в България.

Обсъдено беше присъединяване на Министерството на младежта и спорта в експертна работна подгрупа за младежка работа към Европейската комисия, основана за създаване на многоезична европейска цифрова платформа за шерване на информация, познания и положителни практики за съдействие и взаимно образование в сходство с потребностите на младежките служащи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР