Заместник-министърът на екологията Красимир Живков е участвал в организирана престъпна

...
Заместник-министърът на екологията Красимир Живков е участвал в организирана престъпна
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Живков участвал в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци

Заместник-министърът на екологията Красимир Живков е взел участие в проведена незаконна група за корист с боклуци. Ще му бъде повдигнато обвиняване за импорт на боклуци от Италия, съобщи пред медиите представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Красимир Живков е указвал напън да се дават позволения за импорт на боклуци. Задържани са шестима души, след тях и зам.-министърът на екологията. По-рано през днешния ден той беше отведен на разпит в Спецпрокуратурата.

Милева заяви, че през днешния ден са извършени претърсвания и изземвания в над 40 обекта на територията на цялата страна - София, Правец, Плевен, Пловдив, Монтана, Смолян, села от община Кюстендил и други В дейностите участваха прокурори и следователи от спецпрокуратурата.



Рано сутринта бяха обискирани домът на Живков в Ботевград и вилата му в Правец.

Според източници на " По света и у нас " са обискирани и парцели на братята Пламен и Атанас Бобокови.

По неофициална информация, точно на техни компании, в качеството си на зам.-министър, Живков е издал разрешителни за вноса на стотици тонове боклуци от Апенините.

В дома и вилата на Живков проверяващите са намерили документи, свързани с разрешителните за импорт на боклуци.

Фирми на Бобокови имат площадки за предпазване, само че не разполагат с съоръжения за преправка. Голяма част от импортираните от Италия боклуци се оказаха несепарирани и негодни за преправка или горене, което ги трансформира в елементарен отпадък.

Повече от 4 часа продължи обискът на спецпрокуратурата и проверяващите в Министерството на околната среда в наличието на Красимир Живков. Малко след 13.00 часа той напусна постройката на ековедомството, придружаван от прокурора Ангел Кънев и съпровождан от полиция. Тогава Живков съобщи, че не е арестуван.

Красимир Живков - зам.-министър на околната среда и водите: Това, което мога да кажа е, че профилирана прокуратура е още веднъж в Министерство на околната среда и водите. Не съм арестуван, оказваме подпомагане. След водите тематиката е отпадъци- преработване, изгаряне. Благодаря ви.

Снимки: Десислава Кулелиева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР