Заместник-министър Велислава Петрова проведе среща със заместник-генералния секретар на ОИСР

...
Заместник-министър Велислава Петрова проведе среща със заместник-генералния секретар на ОИСР
Коментари Харесай

Заме.-министър Петрова се срещна със заместник-генералния секретар на ОИСР Джефри Шлагенхауф

Заместник-министър Велислава Петрова организира среща със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф. Той е в България по отношение на привършване на план „ Цялостна промяна на административнонаказателната активност “, финансиран от Европейската комисия. Проектът е част от напъните за подсилване на правната база за битка с корупцията.

Основни акценти в диалога бяха идващите стъпки във връзка с бъдещото участие на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз след решението на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от 25 януари 2022 година за разкриване на диалози за присъединение към Организацията, както и задълбочаването на съдействието с Организацията за икономическо сътрудничество и раз в сферите на обществения интегритет и обмяната на положителни практики в битката с корупцията.

Заместник-министър Петрова акцентира, че България преглежда процеса на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз като опция и спомагателен тласък за реализиране на промени и възстановяване на социално-икономическата среда в страната в полза на българските жители и бизнес.

Велислава Петрова подчертава и върху приноса, който България може да даде за одобряване на полезностите и правилата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в района на Югоизточна Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР