Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева пристигна в Солун


Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева дойде в Солун.

Захариева управлява българската делегация на четиристранната министерска среща България - Гърция - Албания - Република Македония, която стартира през днешния ден.

Вицепремиерът ще беседва с сътрудниците си външни министри Никос Кодзиас, Дитмир Бушати и Никола Димитров. След срещата си на 5 октомври те ще дадат обща конференция, оповестиха от Министерство на външните работи.

Освен първите дипломати на четирите страни, в Солун ще се срещнат и министрите на вътрешните работи и на енергетиката.

Основен фокус на диалозите ще бъдат филантропичните аспекти на миграционната рецесия, битката с мрежите за противозаконна миграция, ръководството на граничния надзор, районното съдействие в областта на енергетиката и инфраструктурната съгласуваност в района.

Четиристранният формат се организира за втори следващ път. Инициативата е на министъра на външните работи на Гърция. Първата среща беше проведена през април 2016 година Тогава в Солун се събраха външните и вътрешните министри на България, Гърция, Албания и Република Македония. Срещата беше фокусирана върху усилването на разговора, разширението на съдействието и координацията при оправянето с общите провокации, произлизащи от бежанската и миграционната рецесия, както и върху укрепването на разговора и подобряването на граничното съдействие.

България слага районното съдействието и съгласуваност като стратегически приоритет в своята външна политика. Контактите на високо и най-високо ниво сред страните от района постоянно са били дейни, само че през последните шест месеца те са изключително интензивни както във връзка с двустранни срещи, по този начин и в границите на разнообразни районни и интернационалните формати, декларират още от пресофиса на първият ни посланик. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР