Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се среща с държавния министър на външните работи на Катар

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще одобри на следващия ден държавния министър на външните работи на Катар Султан Бин Саад Ал-Мурейхи, който ще бъде на работно посещаване в София в границите на обиколка на Балканите, оповестиха от външното ведомство.

Султан Бин Саад Ал-Мурейхи е измежду най-изявените представители на катарската дипломатическа работа и е вторият човек по старшинство във външното министерство на Катар, се отбелязва в известието. Бил е част от кабинета на престолонаследника. Последователно е дипломат в Рим и Атина, а след завръщането си в Катар е назначен за държавен министър на външните работи от 2016 година.

Във фокуса на срещата на министър Захариева и държавния министър Ал-Мурейхи ще бъдат двустранните връзки, развиването на политическия разговор с сътрудниците от Съвета за съдействие в Залива, икономическото съдействие и развиване, както и провокациите в областта на сигурността, битката с тероризма и енергийната сигурност.

В Доха, където към момента няма непрекъсната делегация на Европейския съюз и няма посолство на Естония, България съставлява Европейски Съюз от 1 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР