Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Демерджиев проведе работна среща със заместник изпълнителния директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев беседва с Ларс Гердес, заместител изпълнителен шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита (Фронтекс), който е на посещаване в България във връзка конференцията „ Ефективно ръководство на външните граници на Европейски Съюз ". Организатор на форума е Министерството на вътрешните работи.

В рамките на срещата бяха разисквани положителното съдействие с Фронтекс в защитата на външните граници на Европейски Съюз и в региона на връщането, както и благоприятни условия за неговото надграждане. Фронтекс подкрепя усъвършенстването на отбраната на външните граници посредством осъществяване на взаимни интервенции по границите ни с Република Турция, Република Сърбия и Република Северна Македония. В същото време, България изпраща свои гранични чиновници за присъединяване в взаимните интервенции на територията на други страни членки.

Беше изразена високата оценка на Фронтекс за работата на българските гранични чиновници и напъните на България по защита на границите.

Министър Демерджиев благодари на Агенцията за оказваната помощ за усъвършенстване на защитата на външните граници, като акцентира, че това е основно съдействие за България и Европейски Съюз. Той акцентира нуждата от задаване на ясна политика и общи стандарти за защита на външните граници, като единствено по този начин може да се подсигурява цялостната сигурност на съюза. Необходимо е да се реализира и общо схващане и осъзнаване на европейско равнище, че е нужен огромен финансов запас за гарантиране ефикасна отбрана посредством техническо застраховане на границите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР