Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Сандов: Пътят към успешно изпълнение на целите изисква съгласуваност на политиките

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов взе присъединяване в Конференция на Организация на обединените нации за запазване на океаните и морската околна среда.

Събитието е в поддръжка на осъществяването на задачите за стабилно развиване и Дневен ред 2030, с акцент върху цел 14: „ Опазване и стабилно потребление на океаните, моретата и морските запаси за стабилно развиване “.

„ Пътят към сполучливо осъществяване на задачите за стабилно развитите и в частност на цел 14 изисква междусекторна интеграция и координация на политиките. Днес повече от всеки път би трябвало да работим дружно и да изградим партньорствата, нужни за превъзмогване на тройната планетарна рецесия и за възобновяване, което опазва околната среда, океаните и морските запаси “, означи министър Сандов по време на пленарното съвещание.

Той акцентира, че за държавното управление на България като страна от Черноморския район един от целите е устойчивото развиване на крайбрежието. Специално внимание се отделя на синьото икономическо развиване с фокус върху браншове, зависещи от качеството на морската вода и екосистемите, като рибарството, аквакултурите и туризма.

Вицепремиерът означи напъните на държавното управление по пътя към зелена промяна, които ще допринесат за напредъка на страната по 17-те Цели за стабилно развиване. Той показа ограниченията, заложени в Плана на България за възобновяване и резистентност, които имат директна взаимовръзка с постигането на цел 14 „ Живот под водата “ и нейните подцели за запазване на морската околна среда.

По покана на домакините на конференцията – държавното управление на Португалия и държавното управление на Кения – министър Сандов ще бъде съпредседател на Интерактивен разговор на тематика „ Инструментализиране на взаимовръзките сред цел 14 и другите цели за стабилно развиване за осъществяването на Дневен ред 2030 “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР