Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и

...
Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и
Коментари Харесай

Вицепремиерът Христо Алексиев ще даде старт на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев ще даде старт на строителството на жп сектора от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на сектора Волуяк - Драгоман.

Събитието ще се организира на 20 януари 2023 година (петък) в гр. Сливница, от 9.30 ч.

На церемонията ще участват заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски, регионалният шеф на Софийска област Радослав Стойчев и генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Златин Крумов.

Проектът „ Строителство на стоманен път, контактна мрежа и уреди на жп сектор Петърч - Драгоман, планиране, строителство и авторски контрол на системи за сигнализация и телекомуникации на сектор Волуяк - Драгоман “ е част от плана „ Модернизация на жп линия София - Драгоман - Сръбска граница, сектор Волуяк - Драгоман “, който се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 година

Програмата на вицепремиера Христо Алексиев планува в 11.30 ч., посещаване в град Пирот, Сърбия, където ще се срещне с министъра на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич. Двамата министри ще обсъдят железопътната съгласуваност сред двете страни, повишение потенциала на железопътната инфраструктура за обслужване на повече товарни влакове и опцията за разкриване на нов железопътен граничен пункт сред България и Сърбия.

За представителите на медиите е обезпечен превоз. Тръгването ще бъде в 08:30 ч., 20 януари 2023 година, от Министерството на превоза и известията, ул. „ Дякон Игнатий “ 9. Необходимо е искащите да употребяват обезпечения превоз да заявят наличие до 17:00 ч., сряда (18 януари 2023 г.), на e-мейл или телефон 0887 300 504 Пресиян Малчев, като изпратят – медия, две имена, телефон за връзка и е-мейл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР