Заместник министър-председателят Атанас Пеканов е новият председател на Съвета за

...
Заместник министър-председателят Атанас Пеканов е новият председател на Съвета за
Коментари Харесай

Вицепремиерът Атанас Пеканов ще ръководи Съвета за развитие на гражданското общество

Заместник министър-председателят Атанас Пеканов е новият ръководител на Съвета за развиване на гражданското общество /СРГО/, реши държавното управление.

Като съвещателен орган на Министерския съвет за създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество, СРГО се управлява от вицепремиер – единственият представител на страната в Съвета, който води съвещанията му, само че не взе участие в гласуването при вземането на решения. 15 са членовете на консултативния орган, 14 от които са юридически лица с нестопанска цел с най-малко 5 години опит в реализирането на общественополезни действия в поддръжка на развиването на гражданското общество и гражданското присъединяване.

Съставът на СРГО бе избран с национално електронно гласоподаване и включва организациите Фондация „ Български център за нестопанско право “, Сдружение „ Български дарителски конгрес “. Фондация „ Работилница за цивилен начинания “, Фондация „ Светът на Мария “, Фондация „ Български фонд за дамите “, съдружие „ Асоциация на европейските публицисти – България “, Фондация „ Заедно в час “, Сдружение „ Български Червен кръст “, Сдружение „ Български хелзинкски комитет “, Фондация „ За нашите деца “, Сдружение „ Асоциация на парковете в България “, Сдружение „ Българска асоциация за различен туризъм “, Фондация „ Карин дом “ и Сдружение „ Еквилибриум “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР