Заместник-министър доц. Георги Йорданов, специалист по дентална медицина, оглави новосформирания

...
Заместник-министър доц. Георги Йорданов, специалист по дентална медицина, оглави новосформирания
Коментари Харесай

Зъболекар оглави новия пандемичен комитет |

Заместник-министър доцент Георги Йорданов, експерт по дентална медицина, оглави новосформирания пандемичен комитет към Министерство на здравеопазването, чиято задача ще бъде да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения.

В състава на комитета влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.

Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура.

След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон.

Доц. Кунчев акцентира, че според от другите индикатори е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения. Към момента не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители, уточни основният държавен здравен контрольор.

Предстои да бъде обновена заповедта за влизане в страната, като лица, които идват у нас от страни, попадащи в „ алената зона “, с изключение на документ за имунизация или преболедуване, следва да дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.



Доц. Йорданов е магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. От 1999 година до 2006 година е общински консултант. Бил е шеф на Районния център по опазване на здравето в Пловдив. В интервала 2011 година – 2014 година е бил шеф на МБАЛ „ Св. Мина “ – Пловдив. От 2014 година до 2017 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Пловдив “. Бил е депутат в 44-тото Народно заседание и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР