Заместник-министър д-р Александър Златанов ще отговаря за следните дирекции на

...
Заместник-министър д-р Александър Златанов ще отговаря за следните дирекции на
Коментари Харесай

Министър Асен Меджидиев определи ресорите на заместник-министрите на здравеопазването

Заместник-министър доктор Александър Златанов ще дава отговор за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: „ Лекарствена политика ", „ Търговски сдружения и благосъстоятелност ", „ Бюджет и финанси ".

Д-р Златанов ще реализира надзор върху Националния център по публично здраве и разбори, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху активността на районните здравни инспекции и държавните психиатрични лечебни заведения.

Заместник-министър доктор Лидия Чорбанова ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в дирекциите „ Международни планове и стратегии ", „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие ", „ Електронно опазване на здравето ", „ Защита на правата на пациентите ", както и в отдел „ Промоция на здравето и профилактика " в дирекция „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор ".

Тя ще реализира надзор върху активността на Националния център по заразни и паразитни заболявания, Центъра за асистирана репродукция и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ.

Заместник-министър доктор Тома Томов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции на министерството: „ Лечебни действия ", отдел „ Обществени поръчки " в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки ", както и дирекция „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор " (с изключение на отдел „ Промоция на здравето и профилактика). Той ще дава отговор и за образованието, квалификацията и следдипломното образование в системата на опазването на здравето.

Д-р Томов ще управлява работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол ", на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна отбрана и на Националната експертна лекарска комисия. Той ще дава отговор и за домовете за медико-социални грижи за деца, за центровете за незабавна здравна помощ и за центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР