Заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев се срещнаха със звездното

...
Заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев се срещнаха със звездното
Коментари Харесай

Заместник-кметове на Община Русе се срещнаха с журито на Международния конкурс „Северно сияние“

Заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев се срещнаха със звездното жури на Международния конкурс за реализатори на българска и известна ария „ Северно зарево “. 27-ото издание на формата започва през днешния ден в Доходното здание и ще продължи до 8 октомври /неделя/.

„ Конкурсът освен дава поле за изява на младите надарени реализатори, а им вдъхва и нужната убеденост, с цел да продължат да се занимават с музика “, сподели Димитър Недев. Той също по този начин благодари на известните певици Ева Найденова, Тони Димитрова, Дивна, композиторът и артист Хайгашод Агасян и композиторът Светослав Лобошки за тяхната дългогодишна отдаденост към формата.

Създателят на „ Северно зарево “ маестро Вили Икономов показа, че журито има неповторимата опция да наблюдава развиването на децата и тяхното израстване. Той основава състезанието преди 57 години под името „ Млади гении “. До 2000 година състезанието е с народен темперамент, а по-късно в него се включват и участници от чужбина.

Всяка година „ Северно зарево “ събира в Русе надарени млади артисти и певици от няколко страни, като през 2023 година за присъединяване са се записали повече от 90 реализатори.

Конкурсната стратегия започва през днешния ден в 13 ч. с най-малките участници. Награждаването на лауреатите е на 8 октомври от 17:30 ч., когато са рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Всички събития от фестивала се организират в Голямата зала на Доходното здание и са с вход свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР