Заместник-кметът Розалин Петков се срещна с Джон Бел и Барент

...
Заместник-кметът Розалин Петков се срещна с Джон Бел и Барент
Коментари Харесай

Розалин Петков се срещна с членове на Европейската комисия

Заместник-кметът Розалин Петков се срещна с Джон Бел и Барент Верахт от ЕК - Директор и заместник-директор на Дирекция " Биоикономика` на Генерална Дирекция " Наука и Иновации “.

Поводът за срещата бе подготовката на знаковата конференция на високо ниво " Храни 2030 ", която ще се организира сред 13-16 юни в Пловдив.

„ Това е извънредно добра опция за Пловдив, тъй като ще се разисква тематиката за бъдещето на храните и хората, работещи в бранша. Ще участват доста авторитетни хора от науката, промишлеността “, заяви  Джон Бел.

Очакват се близо 300 участници в конференцията, а Европейската комисия го дефинира като изключително значимо.

„ Пловдив е един от най-силните райони в България във връзка с хранително-вкусовата индустрия и ние сме горди, че точно градът ни е определен да бъде хазаин на сходна конференция и ще се постараем гостите да останат очаровани от програмата, която ще създадем взаимно с Аграрния университет.

Сред главните тематики на диалозите бе и организирането на съпътстваща конференция на 13 юни, обвързвана с активността на така наречен Милански пакт за градската политика за храни, който е подписан от над 160 международни града и е обвързван с приемане на стратегии за възстановяване на храните в градовете. Сред подписалите го, са мегаполиси, измежду които Берлин, Чикаго, Лондон, Мардид, Марсилия, Брюж, Торино, Солун, Женева, Барселона, Мексико Сити, Ванкувър, и други На тази конференция се чака да участва и кметът на Милано Джудзепе Сала.

Събитията се провеждат с поддръжката и съдействието на Община Пловдив и Аграрния университет и са в границите на Българското Председателство на Съвета на Европейския съюз.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР