Заместник-кметът по сигурността Илия Коев поздрави участниците в годишния Сбор

...
Заместник-кметът по сигурността Илия Коев поздрави участниците в годишния Сбор
Коментари Харесай

Заместник-кмет на Варна бе гост на годишния Сбор на началника на военното окръжие

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев поздрави участниците в годишния Сбор на военно окръжие I степен отговарящо за североизточна България. Домакин на събитието беше краткотрайно изпълняващия длъжността подполковник Матей Савов.

Темата на тазгодишната среща беше " Поддържане на качествата на Военно окръжие I степен - Варна в изискванията на изменящата се среда за сигурност “.

Община Варна взе участие с презентация, показваща електронния указател на сериозната инфраструктура в града, която съставлява система от уреди, услуги и осведомителни системи, чието прекъсване, неизправно действие или разрушение би имало съществено отрицателно влияние върху здравето и сигурността на популацията, бе посочено в презентацията.

В листата на сериозна инфраструктура попадат обекти в бранш енергетика, превоз, осведомителни и информационни технологии, околна среда, земеделие и храни, опазване на здравето, спортни обекти и уреди, обучение, просвета и технологии и други.

В Община Варна е основан и работи екип за наблюдаване, снимане и цифрово документиране на сериозната инфраструктура. Към момента в Електронния указател са заведени над 360 обекта, които са разпределени в браншове и съответните подсектори към тях. За попълване и поддържане на електронния указател се употребяват видео материали, които са снимани чрез летателна система – дрон. Освен за попълване и наблюдаване на обектите на електронния указател за сериозната инфраструктура в града, системата е разполагаем и би могла да се употребява при бедствия и повреди. Общината си сътрудничи непрестанно и с представителите на пожарна, полиция, военни и всички публични служби в случаите, които постановат потреблението на системата за изключителни обстановки, бе посочено още в презентацията.

На годишната среща участваха още началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Георгиев и началника на отдел " Отбранително-мобилизационна подготовка “ в Община Варна – Георги Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР