Заместник-кметът по обществен ред и сигурност участва на събранието на кметове

...
Заместник-кметът по обществен ред и сигурност участва на събранието на кметове
Коментари Харесай

Ангел Славов участва в конференция “Умните градове” в Будапеща

Заместник-кметът по публичен ред и сигурност взе участие на събранието на кметове на огромни градове от Централна и Източна Европа, което беше на тема “Умните градове “, което се организира на 23 и 24 септември в унгарската столица Будапеща. По време на конференцията бяха прегледани нови разработки и новаторски решения за трансформирането на съвременните градове в умни такива.
Прочетете още
Умните градове употребяват технологии и данни, с цел да подобрят качеството на живот на жителите, да усъвършенстват ресурсите и да подобрят услугите. Те могат да следят и ръководят трафика, публичния превоз, енергията и отпадъците. Това разрешава на градските управляващи да вземат информирани решения, които усъвършенстват успеваемостта, намаляват разходите и усилват устойчивостта.

По време на конференцията заместник-кметът Ангел Славов се срещна с представители на интернационалните новаторски компании от ИТ сферата, с които бяха разисквани положителни практики. Той взе присъединяване и в панелна полемика, отдадена на публичния превоз и интелигентната подвижност.

На форума участваха някогашният президент на Република България Росен Плевнелиев, кметове и заместник-кметове от България, Кипър, Гърция, Република Северна Македония, Косово, Черна Гора, бизнес водачи и представители на неправителствения бранш.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР