Заместник-кметът Павел Попов заедно с експерти от дирекция Социални дейности“

...
Заместник-кметът Павел Попов заедно с експерти от дирекция Социални дейности“
Коментари Харесай

Презентираха социалните услуги на Варна пред делегация от Албания

Заместник-кметът Павел Попов дружно с специалисти от дирекция " Социални действия “ показаха презентация за развиването на обществените услуги в община Варна. Това стана по време на работно посещаване с присъединяване на делегация от Министерство на здравеопазването и обществената отбрана на Република Албания, която гостува в страната. По-рано денем делегацията посети и Карин дом.

Стремим се да прилагаме новаторски обществени практики, акцентира по време на срещата Попов. Той описа за опита и целите на Община Варна в областта на обществените услуги. По думите му напъните в тази област са съсредоточени към интеграция, обезпечаване на работата, отбрана от дискриминация и обезпечаването на качествени здравни услуги за хора в неравностойно състояние.

Община Варна развива устойчива обществена политика на локално равнище, като изключително значимо е построяването на модерна материално-техническа база, както и развиването на общественото предприемачество, акцентира Попов.  Стремим се и към повишение на качеството и стимулиране на нововъведенията в обществената политика, уточни още заместник-кметът. Той добави, че има положително партньорство с неправителствения бранш.

Експертите от обществената дирекция обясниха правилата на финансиране на обществени услуги и действия. Те обясниха работещите механизми и положителни практики в бранша, броя и разнообразието на услугите, както и тяхното дейно използване измежду най-уязвимите групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР