Заместник-кметът на Столичната община по направление Социални дейности и интеграция

...
Заместник-кметът на Столичната община по направление Социални дейности и интеграция
Коментари Харесай

В София ще раздават храна на бездомните хора от днес до 31 декември

Заместник-кметът на Столичната община по направление " Социални действия и интеграция на хора с увреждания " Надежда Бачева стартира самодейност за обезпечаване на храна и топли питиета за хората без заслон, които отхвърлят да бъдат настанени в общинските центрове за краткотрайно настаняване. 

" Искаме да се погрижим за хората, които живеят на улицата, само че отхвърлят да употребяват обществените услуги на общината и центровете за краткотрайно настаняване. Всеки ден - от 21.12.2023 година до 31.12.2023 година, те ще  могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм " Света Параскева ", на ул. " Георги С. Раковски ", показа Надежда Бачева, която ще участва на старта на самодейността. 

Храната ще се раздава във времето от 12:00 до 14:00 ч. Социалните служащи ще осведомят и нуждаещите се от дом за опцията да нощуват в центровете на краткотрайно настаняване и за обществените услуги, които се дават там. 

Екипите на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и питиета, които да раздават на бездомните хора при нормалните обходи на града, както и да ги осведомят за пункта в двора на храм " Света Параскева ".

Столичната община обезпечава обществени услуги за хора в затруднено състояние, нуждаещи се и останали без дом през цялата година, като в зимния интервал поставя спомагателна грижа. Общината дава заслон за бездомни лица и фамилии в три Центъра за краткотрайно настаняване в София. В тях на нуждаещите се жители се обезпечава заслон, поддръжка от обществени служащи със подпомагане за регистрация в бюрата по труда; подпомагане за издаване на документи за идентичност, реализиране на връзка с околните им, както и свързване с дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния им адрес.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР