Заместник-кметът на София Тодор Чобанов с ресор "култура" обвини Министерство

...
Заместник-кметът на София Тодор Чобанов с ресор "култура" обвини Министерство
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София с остра реакция за пожара в Царските конюшни

Заместник-кметът на София Тодор Чобанов с сектор "култура " упрекна Министерство на културата в безучастие след пожара в някогашните Царски конюшни в центъра на столицата. Във Facebook Чобанов назова случая "разрушителен и евентуално тенденциозен акт на посягане против културното завещание в града ".

"Ще успеем ли да спасим каквото остава за избавяне от Царските конюшни ", попита във Facebook заместник-кметът. В началото на годината Столична община е изпратила до министъра в детайли стимулирано предложение за оповестяване на комплекса "Царските конюшни " за културна полезност от национално значение, само че отговор не е получен, посочи той:

Уважаеми господин Министър на културата, ще "доживеят " ли знакови обекти в риск подчинените на министерството структури и специалисти да си свършат работата? Или ще следим по какъв начин един по един стават жертва на бездействието и странни капиталови планове? Защо не се връщат отнетите при съмнителни условия статути и не се дават статути на тези обекти, които са в рискова обстановка? ", пита Чобанов.



Припомняме, че по-рано през днешния ден от Столичната община оповестиха, че ще задължат притежателя на комплекса в достоверния му тип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР