Заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова посрещна част от колоездачите в

...
Заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова посрещна част от колоездачите в
Коментари Харесай

Над 100 участници от тазгодишното издание на веломаратона Дунав Ултра ще преминат през Русе

Заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова посрещна част от колоездачите в тазгодишното издание на 740-километровия маршрут Дунав Ултра. Тя ги приветства за смелостта да се впуснат в приключението и благодари на уредника Борис Бегъмов за самодейността, която цели популяризирането на близо 120 български села и градове по поречието на Дунав.

През вчерашния ден към 50 от колоездачите пристигаха поетапно до обособената зона край кръглия фонтан, където бяха посрещани с освежителни питиета и плодове от чиновниците на Туристическия информативен център към Община Русе. Днес се чака да дойдат още към 50 запалянковци от 160 записали се за присъединяване. От Русе те се насочат към Тутракан и Силистра, до момента в който доближат крайната си цел - черноморското крайбрежие при Дуранкулак.

 Дунав Ултра 2022, избран за веломаршрут № 1 в България, включва 119 обитаеми места – 17 града и 102 села по поречието на Дунав и Добруджа, като стартът на самодейността беше даден във Видин на 28 август. Основната концепция, която увлече десетки обществени и частни организации, е плануваните за посещаване обитаеми места да бъдат разпространявани като дестинации в най-слабо развития стопански регион в Европейския съюз. Дунав Ултра е и притежател на Голямата премия “Иновация на годината в туризма ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР