Заместник–кметът на град Пловдив Стефан Стоянов, ръководителят на инициативата на

...
Заместник–кметът на град Пловдив Стефан Стоянов, ръководителят на инициативата на
Коментари Харесай

Пловдив подписа Манифест за намерение и се присъединява към Инициативата за градска авиационна мобилност

Заместник–кметът на град Пловдив Стефан Стоянов, ръководителят на самодейността на Airbus Градска Авиационна Мобилност Василис Агоуридас, шефът на ИКИТ-БАН член кор. Петър Гецов и представителят на България за самодейността и на института IBP-Fraunhofer Георги Георгиев подписаха манифест за пускане на демонстрационен план в Пловдив в София по време на Генералната асамблея на EIP-SCC-UAM (Инициатива за градска авиационна подвижност на Европейските партньорства за нововъведения за интелигентни градове и общности), провеждана в границите на българското европредседателство.

Като насочна точка ще се обърне внимание на въвеждането на новаторска транспортна система за артикули в Пловдив и района, в това число стратегическото извънредно значимо пространство на ТИЗ.

В рамките на демонстрационния план град Пловдив, Тракия Икономическа Зона (ТИЗ), Института за Космически Изследвания и Технологии-БАН (ИКИТ-БАН), AIRBUS, IBP-Fraunhofer и EIP-SCC UAM ще работят интензивно за реализиране на следните цели:
• изследване на опциите за осъществяване на градска авиационна подвижност в Пловдив;
• обмисляне и въвеждане на транспортна система за обслужване на ТИЗ;
• привличане на средства за реализация на системата.

EIP-SCC UAM самодейност ще включва набор от демонстрационни планове за интелигентни градове. Целта е посредством хоризонтално съдействие на разнообразни участници да се предложат решения за ГАМ, като се чака самодейността да спомага развиването на мощни връзки сред тях.
Тази самодейност ще предложи конгрес за разнообразни участници както на включените, по този начин и на заинтригуваните, за планирането на бъдещата подвижност на техните градове.

Очаква се всички заинтригувани страни да обединят напъните на съответните общности за работа по демонстрационни планове за ускорение на реализацията на градската авиационна подвижност, на публичното приемане и шерване на реформаторски хрумвания. ГАМ самодейността ще разреши развиването на мощни връзки сред тях и създаване на тактика и пътна карта за идващото потомство градска подвижност, в това число и авиационната. Основната цел е да се започват демонстрационни планове и притегли финансиране за реализирането им.

Концепцията за градска авиационна подвижност в Пловдив и района, в резюме ГАМ-Пловдив ще предлага новаторски решения и подходи за решение на съществени транспортни проблеми на град Пловдив и на периферните градски и селски региони, които пораждат заради непрекъснатото увеличение на чиновниците и товарите на компаниите в ТИЗ.

По-нататъшното развиване на плана ще сплоти напъните на заинтригувани организации и компании за осъществяване на концепцията за ГАМ-Пловдив и предложи нови благоприятни условия за стабилно развиване на подвижността в град Пловдив и района, в интерес на неговите жители и районно основаните компании.
––––––––
Инициативата " Градска Авиационна Мобилност “ (UAM) на Европейското партньорство за нововъведения на интелигентни градове и общности (EIP-SCC), подкрепена от Европейската комисия, има за цел да сплоти градове, жители, бизнес и други заинтригувани страни, с цел да форсира практическото използване на изследвания и последващото им осъществяване. Инициативата се управлява от Еърбъс, а институционалните сътрудници включват Евроконтрол и Европейската организация за авиационна сигурност (EASA).

ТИЗ в региона на Пловдив е промишлена и комерсиална повърхност и един от най-големите стопански планове в България. Тя включва шест огромни индустриални зони в региона на Пловдив с обща повърхност от 10,700,000 кв.м. Повече от 140 български и мултинационални компании работят в ТИЗ, които наемат на работа над 30 000 души. От 1995 година до в този момент ТИЗ е привлякла над 1,5 милиарда евро вложения в главен капитал.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР