Заместник-кметът Диан Иванов участва в приемането на доклада за изпълнението

...
Заместник-кметът Диан Иванов участва в приемането на доклада за изпълнението
Коментари Харесай

Община Варна разработва проектни идеи за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“

Заместник-кметът Диан Иванов взе участие в приемането на отчета за осъществяването на ПИРО – Варна за 2023 година
През тази година Община Варна ще продължи работата си по подготовката на планови хрумвания и следващи планови оферти за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година Това е главният инструмент за реализация на Плана за интегрирано развиване на Община Варна (ПИРО) за интервала 2021-2027 година. Това съобщи заместник-кметът по правните въпроси и общинска благосъстоятелност Диан Иванов, който взе участие в работната среща на групата за наблюдаване на осъществяването на ПИРО. Събитието се организира в зала „ Пленарна “ на Община Варна с присъединяване на членовете на работната група.

По време на срещата бе регистрирано, че в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност през 2023 година Община Варна е подала за оценка 107 планови оферти, като от тях 95 са за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания. През септември предходната година е подадена и Концепцията за интегрирани териториални вложения (КИТИ) с името „ Варна - град отворен към морето, културен, туристически, учебен и здравен център, с грижа за хората и мотор на устойчивото развиване на Североизточен район “. Концепцията се осъществя взаимно с още 10 партньорски организации. През отчетната година е завърши осъществяването на по-голямата част от плановете от програмен интервал 2014-2020 година, показаха специалистите от дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “.

По време на срещата беше регистрирано, че максимален прогрес в Програмата за осъществяване на ПИРО е регистриран в приоритет 5, който включва планове за интегрирана и налична градска и извънградска среда, благоустрояване на междублокови пространства и други детайли на инженерната инфраструктура.

Годишните отчети от наблюдението на осъществяването на ПИРО са основа за правенето на междинна и следваща оценка, която се прави от самостоятелни специалисти, показаха от отрасловата дирекция. Документът би трябвало да бъде импортиран и в Общинския съвет, като срокът е 31 март 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР