Заместник-изпълнителният директор на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

...
Заместник-изпълнителният директор на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)
Коментари Харесай

НИМХ не иска да минава към МОСВ заради международните проекти

Заместник-изпълнителният шеф на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Таня Маринова съобщи, че от институцията са обезпокоени за преместването на института от Министерство на образованието и науката (МОН), а претекстовете за това са неразбираеми. Откакто напуснахме Българска академия на науките и минахме към МОН имаме доста положителни резултати, регистрира проф. Маринова. 

Тя изясни пред Българска национална телевизия, че след съвещание на Министерски съвет в края на 2021 година по предложение на министъра на образованието Николай Денков предложил Национален институт по метеорология и хидрология да се отдели от МОН. Национален институт по метеорология и хидрология обслужва най-малко 8 министерства, тъй че да се обвързваме единствено с Министерство на околната среда и водите (МОСВ) не е редно. 
Акад. Николай Денков: Близо половината от учителите в страната са имунизирани
48,3 от учителите в страната са имунизирани. През последните седмици няма значителен прогрес. 9,23% от възпитаници в гимназиален стадий също...
Прочети повече
Предложението с нас не е обсъждано, по никакъв метод Национален институт по метеорология и хидрология не са взели участие в предлагането на министъра на образованието и науката, недоволна е проф. Михайлова. 

Според нея Национален институт по метеорология и хидрология е по-добре да бъде към МОН, тъй като са научна организация, а прехвърлянето им към Министерство на околната среда и водите ще имат проблем в това отношение и няма да могат да работят по интернационалните планове. Ние няма да можем да бъдем научна организация, в случай че бъдем преместени в Министерство на околната среда и водите, притеснява се проф. Михайлова. 

Мястото ни е в просветителното министерство и дори не знаем какво има намерение да направи държавното управление. Не съм сигурна, че отново ще бъдем поканени, само че за нас нищо не се загатва. Ние бихме желали да участваме в полемиката, тъй като по този метод се прецизира статута на Национален институт по метеорология и хидрология, сподели още проф. Таня Михайлова. 

Още:
Черни облаци отново надвиснаха над Национален институт по метеорология и хидрология (ОБЗОР)
Недоволство и закани да спрат прогнозата за времето от чиновниците в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Причина...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР