Заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо

...
Заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо
Коментари Харесай

Брифинг на прокуратурата относно стопанисването на Руската църква

Заместник градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев дава изказване във връзка със сигнала на народни представители от 49-ото Народно заседание, обвързван със собствеността, стопанисването и употребата на православния храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София.

Гледайте онлайн тук или на



В сигнала се споделя: " При отчитане на изключителната значимост на зародилия проблем към собствеността, стопанисването и употребата на православния храм " Свети Николай Мирликийски " за обществото, както и предвид на събитието, че поражда подозрение дали вероятно не е осъществено закононарушение (документно или друго) обвързвано с легитимацията на Посолството на Руската федерация в Република България като притежател на храма, с сегашния сигнал молим прокуратурата на Република България да извърши инспекция, при която, след определяне на всички съответстващи обстоятелства и търсене на нужните документи, да бъде открито по неоспорим метод в чия благосъстоятелност се намират понастоящем парцелите (земя и сграда) на храм " Свети Николай Мирликийски ", находящ се в гр. София, бул. " Цар Освободител " № 3. "

В Агенцията по вписванията има нотариален акт за собствеността на храма " Св. Николай Чудотворец ".

Храмът беше затворен след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници. Патриарх Неофит назначи свещеници от София, които да правят богослуженията в храма.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР