Заместник-говорителката на Пентагона Сабина Сингх потвърди, че Украйна ще получи модерен

...
Заместник-говорителката на Пентагона Сабина Сингх потвърди, че Украйна ще получи модерен
Коментари Харесай

Украйна получава US танкове, но без секретната им броня

Заместник-говорителката на Пентагона Сабина Сингх удостовери, че Украйна ще получи модерен модел на танка Abrams - M1A2, а не по-стария M1A1.

M1A2 има по-добра оптика и система за ръководство. Седалката на командира е модифицирана спрямо по-старите версии. Освен това командирът разполага с самостоятелен втори термооптичен прицел.

Танковете M1A2 са оборудвани с цифрова система за ръководство (предишното потомство употребява аналогови уреди).

" Това е като разликата сред дигитален телефон и подобен с шайба ", цитира CNN някогашния пълководец на американските сили в Корея военачалник Робърт Ейбрамс, наследник на военачалник Крайтън Ейбрамс, на който е кръстен танкът.

Три източника на " Политико " обаче по-рано обявиха, че танковете, които ще бъдат изпратени в Украйна, няма да бъдат оборудвани със секретната американска ризница въз основата на обеднен уран. Официалните източници към момента не са споделили нищо за бронята.

Секретната ризница ще бъде отстранена от танковете заради федералната политика на Съединени американски щати, която не разрешава износа на най-съвременни, военносекретни оръжия и съоръжение за други страни, написа седмичникът. На танковете ще бъдат инсталирани и други брони.

Politico показва, че този път американската войска не изпраща оръжия от личните си ресурси, а ги купува от производителя. Това значи, че танковете дълго време няма да се появят на бойното поле.

" Абрамс " се създават от General Dynamics. Въпреки това танковете евентуално няма да бъдат създадени от нулата, се споделя в обявата. Дружеството разполага с флот от необорудвани модели M1, които се оборудват с ново съоръжение за производството на M1A2.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР