Заместник-главният секретар на МВР се срещна с близките на убития

...
Заместник-главният секретар на МВР се срещна с близките на убития
Коментари Харесай

Образуваха дисциплинарно производство срещу шефа на полицията в Стамболийски

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи се срещна с околните на убития 24-годишен юноша от Цалапица

 

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е формирано дисциплинарно произвеждане против началника на РУ-Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.

С цел недопускане служебното състояние на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той краткотрайно е отхвърлен от служба до приключването на производството.

Малко по-рано през днешния ден заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев се срещна с околните на убития 24-годишен юноша от Цалапица Димитър Малинов. Той ги срещна с хода на следствието и с подхванатите дейности по издирването на обвинения за причинител на тежкото закононарушение. На околните е препоръчана психическа помощ и поддръжка от експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Близките на Димитър Малинов стачкуваха нощес пред дома на Ангел Керпиев и настояха да подаде оставка поради пропуските в разледването на тежкото закононарушение.

По предписание на управлението на Министерство на вътрешните работи през идната седмица следва среща на жителите и локалната власт със чиновници по всички линии на активност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в пряк разговор да бъдат разисквани съответни проблеми, както и ограничения за обезпечаването на сигурността и публичния ред в региона.

Продължава и инспекцията за определяне на съществуването на пропуски, свързани с следствието на събитията, довели до гибелта на 24-годишния юноша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР