Заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви в сряда подозренията си, че

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви в сряда подозренията си, че
Коментари Харесай

Прокурор Гешев: Купуват се магистрати, политици и медии покрай избора на нов главен прокурор

Заместник-главният прокурор Иван Гешев разгласи в сряда съмненията си, че изборът на нов основен прокурор ще е съпроводен с пазаруване на магистрати, политици и публицисти. Според него тези процеси към този момент са почнали. Прокурорът приказва след съвещанието по делото " КТБ " и посочи, че прави разбор като жител.

Иван Гешев аргументира тезата си с показанията на главния очевидец по делото " КТБ " Бисер Лазов, който беше дясна ръка на мажоритарния притежател на банката Цветан Василев. Сега Лазов е главният прокурорски очевидец по мегаделото за източването на КТБ.

В сряда Бисер Лазов описа пред съда по какъв начин е отишъл с Цветан Василев в Париж през септември 2012 година, където е взел участие в среща с французин и Димитър Абаджиев. По това време Абаджиев е представител на държавното управление на ГЕРБ в плановата компания за газопровода " Набуко ". На срещата в Париж неведнъж е било споменавано името на някогашния началник на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

Бисер Лазов споделя, че Цветан Василев е платил 50 000 евро на французина, който трябвало да организира пиар и лобистки мероприятия в идващите три месеца. Пред съда Бисер Лазов не пресъздаде диалога, за който приказва, тъй като не знаел френски език, а говорел малко британски, оповестява Българска телеграфна агенция.

Прокурор Иван Гешев разяснява, че думите на очевидеца демонстрират по какъв начин политико-икономическата мафия се опитвала да назначи или избере основен прокурор в един предходен избор. По думите му показанията по делото демонстрират, че Цветан Василев е платил, с цел да се приготви пиар акция за претендент за основен прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР