Заместник-главният прокурор Иван Гешев е трябвало да предаде важно послание

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев е трябвало да предаде важно послание
Коментари Харесай

Иван Гешев май е премълчал важно послание от САЩ за Бойко Борисов

Заместник-главният прокурор Иван Гешев е трябвало да съобщи значимо обръщение от американска страна за премиера Бойко Борисов. Депешата му била предадена по време на визитата му в Съединени американски щати в средата на март.
По време на срещата му със заместник-директора на ФБР Дейвид Боудич във Вашингтон му е било обяснено съответно, че е извънредно време да се подхващат решителни дейности против корупцията и прането на пари в България. Бил назван и съответен политик-олигарх, който досега е със „ статут “ на недостижим за институциите у нас, макар множеството обстоятелства, оперативна информация на непознати служби и сигнали за съмнителни покупко-продажби, присъединяване в контрабанда на цигари, пране на пари, банкови сметки с неразбираем генезис на парите в тях и даже финансиране на терористични формирования. Това оповестиха за Фрог нюз дипломатически източници.
От нашата прокуратура публично оповестиха, че във ФБР Гешев и съпътстващия го заместител на ДАНС Недялко Недялков са разговаряли с Боудич за битката с тероризма и съдействието сред правоохранителните органи на България и Съединени американски щати. Това обаче е била протоколната тематика. Истинският диалог е бил за двойния стандарт на държавното ни обвиняване и нежеланието на службите ни да се заемат с редица политици, които от години получават бизнеси посредством рекет и забогатяват по подозрителен метод.
Освен, че бил „ другарски “ посъветван да се заеме съществено с следствието на въпросния политик-мултимилионер, Гешев трябвало да съобщи тази най-важна част от диалозите на премиера Борисов, като се завърне в София. Той обаче предал изборно информацията. Борисов обаче научил по дипломатически канали за „ пропуснатата “ информация. Говори се, че е имало следващ тежък диалог сред двамата по този мотив.
След завръщането си от Съединени американски щати и срещите във ФБР Иван Гешев ненадейно разгласи, че е несъмнено на 99,9 на 100, че няма да се кандидатира за поста основен прокурор. Това бе изненада за тези, които смятаха, че е измежду главните любимци за поста. Други обаче одобриха новината като разумна, тъй като в последно време от ден на ден се приказва за неодобрение от американска страна от неговите странни, съмнителни и показни акции и изявления по медиите. Последният голям неуспех – признанието на основния очевидец по делото против кметиците на „ Младост “ Петко Дюлгеров, че е бил притискан да даде показания против тях за искане на рушвет, единствено потвърдиха мнението, че се употребяват репресивни способи за скалъпване на обвинявания и премахване на неуместни хора.
Очаква се през днешния ден, неделя, на заседание при основния прокурор Сотир Цацаров, да се реши бъдещето на Гешев. В огромна степен решението ще зависи и от това, какво ще се случи в Специализирания съд, където ще се състоят пледоариите по делото против Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Магистрати настояват, че Гешев освен ще оцелее, само че ще продължи да господства в прокуратурата, тъй като за него се застъпва точно индивидът, който в Съединени американски щати бил посочен за съществено следствие. В България обаче той към момента дърпа конците освен в държавното обвиняване, тъй като е значим фактор в задкулисието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР