Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен

...
Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен
Коментари Харесай

Иван Гешев е първият кандидат за главен прокурор

Заместник основният прокурор Иван Гешев е първият претендент за основен прокурор. Номинацията му беше издигната от няколко членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, измежду които и актуалният обвинител номер едно Сотир Цацаров. Кандидатурата беше стимулирана от представителя на Прокурорската гилдия Даниела Машева.

Работата му като началник на Специализираната прокуратурата и високата оценка за нея в последните отчети на Европейската комисия са измежду претекстовете на правосъдните кадровици. В поддръжка на това бяха представени съответни интервенции, по които през годината е работило спецобвинението, основно с интернационален детайл. Цитираха се и благодарствени адреси, изпратени до Гешев.

Освен това Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет регистрира като достолепие на Иван Гешев, който от началник на Спецпрокуратурата се издигна до заместител основен прокурор – положителното взаимоотношение с други институции, високи нравствени качества и политическа самостоятелност. Последно личало от ръководените от него интервенции против представители на властта у нас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР