Заместник главният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна

...
Заместник главният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна
Коментари Харесай

Заместник главният прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с представители на Европейския център за транспортни политики

Заместник основният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна прокуратура (ВАП) се срещнаха с ръководителя на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) Диана Русинова и представители на неправителствената организация. Срещата се организира по самодейност на ЕЦТП.

От неправителствената организация показаха паниките си, свързани с проблемите в превоза, включително – пътната сигурност и систематичното несъблюдение на разпоредбите и нормите от страна на способените институции в тази сфера. Представителите на ЕЦТП означиха, че напоследък има доста нарастване на жертвите и потърпевшите в резултат на пътнотранспортни катастрофи в България.

Десислава Пиронева и прокурорите от ВАП срещнаха представителите на ЕЦТП с всички инспекции, свързани със положението на пътищата в Република България и пътната сигурност, инициирани от прокуратурата напоследък. Специално внимание беше обърнато на установените голям брой нередности във връзка с знаците, маркировката и пътните такъми на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна, след инспекция, предоставена от ВАП на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП). По време на инспекцията на автомагистралите, скоростните и републикански пътища в страната от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и ДАБДП са установени незадоволителни равнища на пътна сигурност и стана ясно, че по всички автомагистрали се следят редица пропуски и несъответствия в ръководството на пътната инфраструктура. Тогава ВАП сезира способените институции да подхващат дейности по отстраняването на нередностите.

По време на срещата заместител основният прокурор и ръководителят на Управителния съвет на ЕЦТП разискаха опциите за съдействие в границите на закона по тематиките, свързани с пътна сигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР