Заместник-генералният секретар ще се срещне с премиера Николай Денков, министъра

...
Заместник-генералният секретар ще се срещне с премиера Николай Денков, министъра
Коментари Харесай

НАТО-вска делегация, начело със зам.-генералния секретар, идва в петък у нас

Заместник-генералният секретар ще се срещне с премиера Николай Денков , министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата Емил Ефтимов . Той ще произнесе тирада пред многонационалните бойни групи, основани в България, съобщи. 

Джоана идва у нас в миг, в който в родината му са на разнопосочни отзиви по отношение на това би трябвало ли България и Румъния да се отделят по пътя си към Шенген. 

Вчера министър-председателят Марчел Чолаку сподели в изявление за Блумбърг, че Румъния може да обмисли обособяване от България за присъединение към Шенгенското пространство, до момента в който съгласно президента Клаус Йоханис " най-хубавият вид е двете страни да влязат дружно " (). Според българския министър председател Николай Денков пък тематиката е " за вътрешна приложимост в Румъния " и няма индикации да вървим по разнообразни писти.

Проучване на публичното мнение, извършено от организация INSCOP, демонстрира и че Мирча Джоана е и фаворит в идната президентска конкуренция в Румъния.  За него бюлетина биха подали една трета от гласоподавателите на Социалдемократическата партия. 

" Мирча Джоана е преди всичко, като събира доста гласове от разнообразни категории: гласоподаватели на Социалдемократическата партия, гласоподаватели на Национално-либералната партия, гласоподаватели на " Съюз за избавление на Румъния ", нерешили гласоподаватели и такива, които не се явяват на парламентарни избори, само че биха взели участие в президентските ", отбелязва Ремус Щефуряк, шеф на INSCOP, представен от " Диджи24 " и Българска телеграфна агенция. 

На второ място с 21,8 % се подрежда актуалният министър председател Марчел Чолаку , следван от водача на Алианс за единение на румънците " (АЕР) Джордже Симион с 18,9 на 100, Елена Ласкони от " Съюз за избавление на Румъния " с 12,1% и сенаторката Диана Шошоака от SOS Румъния с 10,5 на 100, гласи още изследването, извършено от между 23 октомври и 2 ноември посредством телефонни изявленията измежду 1100 души. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР